maandag 13 februari 2012

De Gaper

Sinds een poosje is hij bijna verdwenen uit het straatbeeld. Voor wie niet zo goed meer weet wat een Gaper is hier even een geheugen opfrissertje: Het hoofd van een man van zuidelijke afkomst die voortdurend zijn tong uitsteekt. Deze authentieke
Nederlandse gewoonte hing normaal boven een apotheek. Hij is weer terug! Dit maal is het een man uit het zuiden des land die constant met zijn bek openstaat alleen dit keer niet boven een apotheek maar in de tweede kamer.Zijn exotische muts is vervangen door een fout waterstofsperoxidekapsel.  Deze GAPER beroept zich constant op zijn recht van vrijheid van meningsuiting.
Hij beledigd hiermee iedereen dien iet de zelfde overtuigingen heeft als hij. Vooral op het gebied van geloof is hij fel.
Natuurlijk vind ik ook dat bepaalde artikelen van de grondwet niet met elkaar overeen komen en ik vind dat art. 1 de lading voor een groot deel al dekt. Iedereen is hier vrij om zijn mening, geloof of wat dan ook te uiten. Of het beledigen van anderen daar ook onder valt is voor mij nog maar de vraag. We kennen allemaal in onze omgeving wel groeperingen van wie wij denken nou ja. Zou het verstandig zijn om een bekende van wie wij weten dat hij agressief en gewelddadig is uit te lokken tot een vechtpartij. Nee, dat doe je enkel als je een sensatiebak bent. Dat is nou precies wat onze Gaper doet en is. Hij weet dat radicale groeperingen in het harnas gejaagd worden door wat hij zegt.
Natuurlijk zijn die geloofswaanzinnige gestoord en het kan mij niet schelen of zij tot Jahwe,Allah, God, Krishna of de zon bidden.
Het moet alleen niet zo zijn dat een gelovige tegen een rechter klootzak mag zeggen en vrij komt vanwege dat zijn geloof dat vindt en een Atheïst voor het zelfde vergrijp naar de gevangenis moet.
Toch zou ik graag zien dat  ingrijpt en de Gaper verbied om ons land en alles wat daarmee te maken heeft in gevaar te brengen.

Volgens mij zou dit misschien kunnen door gebruik te maken van artikel:
Art. 20. 
-1. De bestaanszekerheid der bevolking en spreiding van welvaart zijn voorwerp van zorg der overheid.

Want is het niet zo dat wij in ons bestaan bedreigd worden, zoal niet gegijzeld, en onze welvaart gevaar kan lopen doordat er landen zijn die onze producten niet langer afwillen nemen. Ook komt de volksgezondheid in gevaar omdat er mogelijk aanslagengepleegd kunnen worden.
Dus vraag ik: wat is belangrijker om maar te roepen wat je wilt of dat de overheid ingrijpt omdat het land en haarinwoners in gevaar worden gebracht.
Laten we de Gaper van de gevel afhalen en goed bewaren op een plek waar enkel houtwormen bij kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten