zondag 2 februari 2014

Dames en heren van stand

De laatste tijd is er veel te doen geweest over racisme en discriminatie en daar hebben wij zelfs met de Joint-Politics een uitzending over gemaakt. Het is er in verschillende vormen, dat racisme maar gelukkig zijn er ook nog een hoop mensen die daar tegen in opstand komen. Mensen die weten waar zij het over hebben en zich niet ontfermen over die arme zwartjes, joden, moslims, chinezen, homo's en wat nog meer, omdat ze zich zo goed voelen en dit de wereld willen tonen. Dat soort mensen bestaat helaas maar al te veel en zij voelen zich eigenlijk superieur aan de mensen die zij 'verdedigen'. 
 
Iedereen kent wel een of meerderen personen die zo zijn en met luide stem op feestjes de meest stupide uitspraken doen. Zelf probeer ik altijd snel bij zo iemand weg te komen want meestal beginnen zij hun zinnen met: ik heb niets tegen deze mensen want mijn beste vriend is er een, Wat voor 'een' hangt dus af van de bevolkingsgroep waarover op dat moment de discussie gaat. Ook zo een dooddoener is: heb niets tegen 'ze' als 'zij' zich maar gedragen. Alhoewel men zich voordoet als zijnde een democratisch en sociaal mens is dit verre van de waarheid.
Het zijn de mensen die, zonder dat zij het hun omgeving laten weten, de eerste zijn die op een xenofobe partij zullen stemmen.

Dan hebben wij nog de heren of dames van 'stand' met prachtige diploma's op zak vol van theorie,
Heren/ dames die b,v met jongelui uit achterstandswijken werken en zelf van 'betere' komaf zijn zien deze jongelui als een soort van ontwikkelingshulp wat goed op hun cv staat.
Zij werken met de jongens en meisjes die proberen weg te komen uit het moeras en de jungle van de binnensteden en zich een weg omhoog proberen te werken. Vaak heeft men niet in de gaten dat door de manier waarop deze heren/ dames zich uitlaten dit nog vernederender is dan de werkelijk leefomgeving van de jongelui. Deze jonge mensen zijn vaak heel goed in staat om iets te bereiken en dat gaat het best als zij geholpen worden door mensen die zich echt betrokken voelen bij de leefsituatie van deze jongeren.

Dus liefst geen mensen die lekker willen scoren omdat zij zo goed zijn voor die 'arme' allochtonen maar mensen die deze jongeren zien als gelijkwaardige mensen die helaas door de ongelijkheid in onze maatschappij niet de kansen gekregen hebben die zij verdienen.
Dus weg met opportunisten en betweters die totaal geen binding of affiniteit hebben met het opgroeien in buurten die men ziet als 'achterstandswijken'. Naar mijn bescheiden mening zijn deze mensen het die een achterstand hebben: zij kunnen straks in een gemêleerde maatschappij niet meer meekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten