vrijdag 9 maart 2012

" Wir haben es nicht gewusst ".


Hoe lang hebben " de rechtvaardige Nederlanders" de bovenstaande opmerking niet sarcastisch de Duitsers na geroepen? We vonden het een schande als mensen, die misschien part nog deel hebben gehad aan de gruwelijkheden in de Tweede Wereldoorlog, deze zin uitspraken. Hadden ze het wel of niet kunnen weten? Laten we eens kijken.
Het was een man, een volksmenner, die zijn land in crisis zag. Hij vond dat een bepaalt ras daar de schuld van was. Goed praten kon hij en het volk luisterde aandachtig naar zijn duidelijke en eenvoudige gepraat. Veel keurig nette Duitsers luisterden en raakten overtuigd, het moest wel zo zijn dat ‘die’ mensen de schuld hadden van veel dingen die fout gingen in de maatschappij. De man kreeg de macht omdat het volk het zo wilde. Vaak werd men gedreven uit jaloezie, men had minder doordat ‘zij’ er waren. Hij begon als een persoon die niet veel invloed had maar met zijn harde woorden en haat wist hij zich naar boven te werken. Hij had een enorm goede propaganda machine en deinsde er niet voor terug om bekende figuren hiervoor te strikken. Hij werd gevolgd door velen en toen W.O. 11 voorbij was, waren vaak de volgende woorden het enige verweer: “Wir haben es nicht gewusst".

Op het moment is er een man die met eenvoudige, alledaagse woorden de mensen toespreekt. Hij doet dit zo slim, hij maakt van wat sommige mensen denken zijn ideologie. Hij wordt hier in gesteund door de rechtse pers. Deze man is niet een politicus in de ware zin van het woord, maar een charlatan die alles eruit gooit wat hij vindt, maar wel een heel slimme. Dit noemt hij vrijheid! Deze vrijheid draagt hij hoog in het vaandel van zijn partij, zegt hij. Toch heeft deze man dictatoriale trekjes. Heb nog even gedacht dat hij misschien aan een controlestoornis leed maar dat geloof ik uiteindelijk niet, wel narcistische trekjes. Hij weet de media te bespelen en gebruikt daarvoor elk medium, maar alleen op zijn voorwaarden. Zijn ‘film’ als wij het zo kunnen noemen, gebruikt hij over de hele wereld om een voet tussen de deur te krijgen. Hij maakt hierbij gebruik van de angst van de burger. Hij wil dat bepaalde boeken verboden worden. Is dit vrijheid? Nu heeft hij wat tegen de islam en de Polen en als hij daar mee klaar is wie dan?

Op dit moment als er verkiezingen zouden zijn staat hij, volgens opiniepeilingen op 23 zetels. Dat houdt in dat zijn partij een groot gedeelte van de stemmers in dit land voor zich weet te winnen. Meeste mensen die ik ken spreken hier schande van en niemand beweert dat zij op hem zouden stemmen. Soms vraag ik mij af hoe hij dan in de opiniepeilingen aan zoveel zetels komt als niemand op hem stemt.
Wij, de mensen, die niet op hem stemmen, moeten de discussie met deze heer en zijn partij aangaan. We moeten in heldere en vooral niet populistische taal zijn redeneringen te niet doen. Laat de mensen in oude wijken of de minder draagkrachtige zien dat, als hij aan de macht komt, zij het meest in hun portemonnee zullen lijden. Denk eens aan de AOW leeftijd of andere bezuinigingen waar hij mee instemt. Het heet dan wel gedogen maar het is gewoon een manier van gijzelen van de VVD en het CDA.Toon aan dat de mensen van zijn partij met holle, goedkope kreten alleen maar stemmen willen winnen. Mensen hebben het recht te weten dat het gewoon een goedkope truc is. Politici manoeuvreer ze de kamer uit en doe dat op een manier een politicus waardig. Zorg dat zijn plannen ontzenuwd worden en toon het volk dat holle vaten het hardst klinken.

Beste mensen, moet er niet aan denken dat ons land geregeerd word door een groep van mensen die in mijn ogen meer weg hebben van een aflevering van de Tokkies. Een land waar we voortaan iedereen die iets anders is dan de gemiddelde blanke Nederlander (als die bestaat), uitgegooid en gescholden kan worden. Laten we maar 'gewoon' gortdroge nette oplettende politici zoeken met nog wat oude idealen die afgestoft kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten