maandag 20 februari 2012

Café “De Duivel”

Onze gast van vandaag is NineG music, allround-producer music.


In 2009 kwam de Amsterdamse korpschef Bernhard Welten in opspraak toen hij een reeks geweldsincidenten in de Bijlmer in verband bracht met rapmuziek. 
 

"Opmerkelijk is dat volgens Eeuwens, eigenaar café 'De Duivel', de politie constateerde dat in het cafe 'gangsta rap' gedraaid werd, en dat daarmee een 'specifiek publiek' aangetrokken werd." Een café sluiten op vooroordelen van politie, dat is gewoon puur naar bevooroordeelde mensen luisteren die zelf geen kennis van zaken hebben. Hier en daar een enkeling er buiten gelaten.
Gangsta Rap...hmm was dat ook niet ontstaan in de Ghetto's door onvrede en armoede. Dus in theorie als dit publiek wordt geweerd dan discrimineer je mensen uit een gebied wat we dan als Ghetto zouden kunnen bestempelen. Waarom vind ik het niet raar dat de politie durft te discrimineren in een tijd dat rechtse praatjes hoogtij vieren?

Gangsta rap zou dus bijvoorbeeld een uiting kunnen zijn van mensen als een stadsdeel zoals 'De Bijlmer' opmerkelijk is dat de Gemeente weinig doet om mensen in een stadsdeel als de Bijlmer te beschermen. Was het niet dat de Gemeente in de Bijlmer de veiligheid niet kon waarborgen waardoor mensen zich gedwongen voelde om "elke dag geladen" te lopen? Is het niet zo dat er weinig vertrouwen in de politie is omdat ze er niet zijn als je ze nodig hebt? Ken een geval van iemand die in elkaar geslagen werd door meerdere mannen en nog net het alarmnummer kon bellen, maar omdat hij bijna niet bij machte was om de straat te noemen waar hij zich op dat moment bevond, te horen kreeg dat ze dan niet kwamen. Naderhand toen er gevraagd werd aan de desbetreffende agenten waarom ze zo gereageerd hadden gaven zij als reden: “ Ja de persoon in kwestie had wat meer op zijn taal moeten letten. Lachen!

Zelfs in Gangsta rap zit een boodschap, Neoliberalen worden er ook een happy van. Het is voor de marktwerking een natte droom op het gebied van zelf ondernemen. Maar zoals ze zeggen:De overheid duldt geen concurrentie. Dealen, stelen en prostitueren voor particulieren is verboden!
Niet iedereen bij de politie is onwetend, in de Bijlmer tijdens de clipshoot van Dret & Krulle Ft Skinto wist een agent ons te vertellen: 'Ow, 101 Barz rotjoch op je beeld scherm'!?
Soms krijg ik het gevoel dat dit land last heeft van verstand verbijstering op het niveau van overheidsinstellingen. En ja natuurlijk zijn er mensen die misdaden plegen en gangsta rap luisteren, vraag mijzelf af of Willem Holleeder en zijn gabbers dat ook doen ?

Toch maak ik me ook schuldig aan het luisteren van Gangsta rap, je moest eens weten hoe ontspannend het werkt na een dag vol van gezeur aan je kop. En als ik de politie moet geloven ben ik dan op weg om een café te beschieten. FOUT! Als we zo gaan denken dat moeten we ook het winkelcentrum, waar zich een schietpartij voordeed, in Alphen aan de Rijn sluiten. Overal in Nederland worden mensen beschoten gestoken en beroofd, het is fout en mag niet, Maar dit is Amsterdam mensen en een stad die we graag als een metropool zien.

Wanneer Mark Rutte op een misdadige wijze de minima benadeeld of wanneer topmanagers geld weg graaien bij banken komt dat dan door het luisteren van Gangsta-rap?
Laat café 'De Duivel' gewoon open voordat we weer de zoveelste (sub)culturele plek om zeep helpen er is al zoveel bezuiniging op cultuur.

Als je rust wil ga je naar Tegelen (waar Geert Wilders vandaan komt) Amsterdam is een stad die leeft 24/7 dus shit happens. Dus B&W van Amsterdam ga gewoon eens zelf naar zo een café en trek uw eigen conclusies zonder het als gesneden koek van de politie aan te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten