dinsdag 4 februari 2014

Meneer Samsom

Waar ik op doel meneer Samsom is:

 1. Een vernederende WWB waar mensen tot inruilmiddel verworden zijn en mensenrechten met voeten getreden worden. Een wet met dictatoriale tintjes. Betaald werk gaat verdrongen worden door de 'participatiewet' en de maatschappij  waar iedereen weer eigen verantwoordelijkheid moet nemen eist wel uniforme robots die moeten voldoen aan eisen die door ambtenaren opgesteld worden. 

2. Zieken en gehandicapten niet de hulp en zorg gaan krijgen waar dat nodig is en buiten hun ziekte om nogmaals gestraft worden. Hulpmiddelen zullen vaak niet vergoed worden en mensen zullen vaak niet over genoeg geld beschikken om ze aan te schaffen.

3. Kortingen op uitkeringen gaat vallen bij mensen van allochtone afkomst omdat die vaak minder snel aan het werk komen. Bij mensen met een AOW & IAO uitkering wat dus dubbel opgaat als zij kinderen in huis hebben wonen. Mensen die een naam anders dan Jansen of Pieterse hebben zullen minder kans op de arbeidsmarkt hebben en zodoende  aangewezen op een uitkering. Zij kunnen geen aanspraak maken op een 'Old boys' netwerk.


4. Zorgkosten die voor veel mensen niet meer op te brengen zijn, vooral mensen met AOW worden hierdoor flink getroffen en chronisch zieken. Er zijn al genoeg mensen die nu zeggen: 'Ik ga niet naar de dokter want dat kost weer geld voor medicijnen'. Kunt u zich volgend jaar voorstellen als de premie duurder gaat worden en het eigen risico omhoog gaat? Dit kan mensenlevens gaan kosten.


5. Mensen met een eigen huis waar zij hard voor gewerkt hebben komen bij werkverlies na de WW in de bijstand terecht. Mensen die vaak buiten hun schuld hun werk verloren zijn en nu in de problemen komen.


6. Een onmenselijk vreemdelingenbeleid waarbij kinderen in detentie zitten en gezinnen uit elkaar gescheurd worden. Jongelui die net buiten het 'Kinderpardon' vallen en het land uit moeten.


De maatschappij gaat op deze manier de kant op van het recht van de sterkste en wie niet mee kan komen of geen net heeft om in terug te vallen? Pech gehad!
Meneer Samsom dit is niet de partij waar ik veel jaren lid van ben en die ik ooit gekozen heb omdat ik daar mijn socialistische idealen in terug zag.


U kunt keuzes maken: geen JSF, legaliseer de hasjhandel en zet er accijnzen en controle op, schaf de HRA boven de 3 ton af en dan mag u zowaar nog wel eens een bankje redden omdat mensen hun spaargeld erin zit. Vecht hiervoor in Europa en vertel ze dat ze geen recht van spreken hebben met een corruptie die 120 miljard is. 


Waar ik op doel is dat er veel mensen zullen zijn die ten onder zullen gaan aan een manier van regeren die meer stuk maakt dan men in 10 jaar weer zal kunnen opbouwen.
Mocht u en de rest van de PvdA, in de Tweede Kamer en vooral binnen het kabinet, nog iets van het socialistische gedachtegoed in zich meedragen dan vraag ik u: Stop met de afbraak van het sociale systeem! Zoals een echte en goede socialist dit zou doen!

Met vriendelijke groet

Anaïs

3 opmerkingen:

 1. Ik heb de tweets ff op un blog gezet, ook van Maria Jose zijn ze terug te vinden.
  Goed geschreven. http://detegenpartij00.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Ik voel me hopeloos genept door mijn Nederland. In een paar decennia is het veranderd van een open liberale samenleving naar een xenofobe vreemdelingvijandige samenleving. Het erge is dat sociaaldemocraten daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Cohen ontwierp de huidige vreemdelingenwet. Het huidige kabinet draagt bij aan de criminalisering van vreemdelingen. Nederland is een vreemdelingenvijandige staat. Belangrijker is dat Nederland van een verzorgingsstaat met rechtenvoor hulpbehoevenden en armen, van een rechtsstaat, verandert in een voorzieningenstaat waarbij rechten worden afgenomen van de hulpbehoevenden en hen verplichtingen worden opgelegd. Nederland wordt steeds meer een sociale wraaksamenleving. Als je pech hebt gehad, als je overbodig gemaakt bent, als je bijstand en hulp nodig hebt, dan ben je potentieel crimineel en zul je voor de samenleving moeten werken. Ze dwingen je tot arbeid. Als ze denken dat je iets achterhoudt dan wordt je meteen, zonder pardon, veroordeeld tot ernstige armoede. Je wordt administratief veroordeeld tot 3 maanden geen uitkering. Lang genoeg om je over de rand van de samenleving te duwen.
  20 februari heeft Amsterdam een symposium over. Om Arm sterdam. Amsterdam durft.

  Johan is actief bij de Bijstandbond en DwangarbeidNee. fe Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen