zondag 17 juni 2012

SOCIALISME


Vandaag nog een stukje van Appeltjeeitje1 die vergeten heeft te vermelden dat hij zelf ook heel hard aan het promoten is voor 'Oepsieland'. Hierbij de oprechte dank van het hele team wat aan 'Oepsieland meewerkt.

Ik mocht best nog wel eens een stukje schrijven hoor. Nou moet u weten ik ben niet zo´n schrijver, ook geen lezer, ja een leuke biografie dat wil er nog wel eens ingaan. Maar laten we het even bij het schrijven houden vandaag. Ik heb me dus voor de PC gesetteld in schrijversmodus1. iedereen die mij zo af en toe eens volgt (appeltjeeitje1) weet wel waar mijn voorkeur ligt? precies die ligt bij het Socialisme ja lezers u heeft hier te maken met een rooie en ik ben er trots op ook.
Waarom rood? Heel simpel natuurlijk mooi rood is niet lelijk en zeker het rood van het socialisme niet. Maar wat betekent socialisme nu voor mij?

so·ci·a·lis·me -(het; o) 1(het streven naar)- een sociaaleconomische orde waarin geen klassentegenstellingen bestaan (aldus de dikke.)

Wat betekent socialisme voor mij? Dat ga ik u proberen uit te leggen. Socialisme betekent voor mij een pannetje soep naar je buurvrouw brengen want die heeft het niet al te breed (of kan gewoon niet koken) of als je leuk kan zingen je gewoon lekker gratis gaat optreden voor bejaarden en lol maken, ze onbezoldigd een leuke middag of avond geven. Gewoon even interesse tonen in je buurvrouw of buurman. Je kan natuurlijk ook gewoon 'Oepsieland'2 kopen (www.oepsieland.com) want daar sponsor je de voedselbanken mee. Voedselbanken3 probeer dat eens uit te leggen in het buitenland. Ik was laatst in de USA en ik zeg: “we hebben in Nederland foodbanks”, die yankees helemaal gek:“ dat willen wij ook”
Ik zeg: “Dat wil je helemaal niet”. Jawel zeker wil ik dat, zegt een yank en ex bankier van Lehman brothers tegen mij, ik zet er 1 kilo rijst op mijn rekening en met een percentage van 0.25% heb ik over een maan maand dus 25 gram rijst meer.
Ik zeg tegen die yank: “are u crazy ? are u out of you mind?”
Die bank is er voor mensen die geen geld hebben om eten te kopen. Die kunnen dus gratis eten ophalen dan krijg je met kerst dus 80 eieren en met Pasen krijg je 3 kerststollen want dan zijn ze wel bijna over datum. Die yank zegt kerststollen wat zijn dat, ik zeg dat zijn Mac bagles met krenten en nootjes en banketbakkersspijs ja, hoe leg je in godsnaam uit wat een kerststol is, een xmassstol begrijpt ie ook niet natuurlijk. Of de xmassstol ook lekker was met ketchup en french fries “tuurlijk zeg ik maar tegen hem erg lekker”.

Maar die yank brengt me dus wel op een idee, natuurlijk kan je geen kilootje rijst op de voedselbank zetten of een rookworst en daar rente over vangen. Maar je kan bijvoorbeeld wel het sprookjesboek 'Oepsieland' kopen. Dan gaat er een aanzienlijk bedrag direct naar de voedselbank. En weet u aan het boek 'Oepsieland' hebben een aantal mensen gratis aan mee gewerkt. Die hebben gratis tekeningen gemaakt bijvoorbeeld of gratis wat muziek, ook is er iemand geweest die naast dat ze een pannetje soep kookt voor de buuf op zaterdag de PR doet en er tijd in steekt om het boek te promoten en heel sociaal tegen de mensen zegt die meewerken om Oepsieland tot een succes te maken: “ je doet het maar lekker gratis want we hebben het geld nodig om de minder draagkrachtigen te helpen”. Oepsieland lag even in coma, gelukkig is het op dit moment gered en gaan de mensen onbezoldigd verder om het tot een succes te maken. Aan dat succes kunt u meehelpen u kunt het gerust bestellen u zult niet met naam genoemd worden u kunt dus gewoon lekker anoniem de arme medemens helpen die jammer genoeg een voedselbank nodig hebben om te overleven en zelfs onder de kerstboom eieren moeten eten en met Pasen een kerststol.

En dat beste mensen is dus Socialisme voor mij, een voedselbank die probeert de mensen gratis aan eten te helpen ook al krijg je een ei met kerst een een kerststol met Pasen. Socialisme is ook een koningin die extra soep kookt voor de buuf en zich inzet voor Oepsieland. Socialisme is ook een Paraguayaan die gratis optreedt om bejaarden een leuke middag of avond te bezorgen met zijn gezang. Socialisme is een Mario die samen met Carla 'Oepsieland' geschreven heeft zonder daar rijk van te willen worden maar met het ideaal om de voedselbank oprecht te helpen. En natuurlijk is Socialisme het boek 'Oepsieland' te bestellen op www.oepsieland.com want daar help je gewoon een hoop mensen in nood mee.

1, Schrijversmodus: bij gebrek aan wijn met een Cuba libre aan het schrijven
2, Oepsieland: initiatief om de voedselbank te helpen
3 Voedselbank (engels Foodbank): plaatsen waar mensen die het niet breed hebben gratis voedsel kunnen krijgen (waarvoor veel dank)

Kom op mensen koop gewoon dat boek op www.oepsieland.com zelfs als u rechts bent mag u het kopen. (nee Maxime je mag het niet declareren en nee Gert Leers er is geen uitgave in Swahili)

Verder verwacht ik wel dat de volgende personen een duit ( met duit bedoel ik Oepsieland kopen ) in het zakje doen

@Maxime Verhagen
@Markrutte
@Apechtold
@jolandasap
@emielroemer
@harryvandeSP
@allepoliticidieikzonuendanlekkerschoffeer

Noot: Greet W, eerst AUB anti-moslim gedoe staken
Van der Staaij (SGP) eerst stoppen met vrouwen discrimineren

so·ci·a·lis·me (het; o) (aldus appeltjeeitje1) zit hem in de kleine dingen je medemens helpen en respecteren om wat ze zijn niet om wat ze verdienen of wat ze hebben.


Wil ik afsluiten met Facundo Cabral een argentijnse poeta/zanger

Este es un nuevo día (dit is een nieuwe dag)

Este es un nuevo día, (dit is een niewe dag)
Para empezar de nuevo, ( om opnieuw te beginnen)
Para buscar al ángel, ( om de engel te zoeken
Que me crece los sueños.( Die mijn dromen laat groeien)

Para cantar, (om te zingen)
Para reir, (om te lachen)
Para volver A ser feliz om opnieuw gelukkig te zijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten