zaterdag 23 juni 2012

Geen 'zachte staatsgreep' op 12 September
Het kan zomaar gebeuren, het ene moment ben je een land met een democratie en het volgende moment zit je onder de knoet van een dictator. Niemand kan precies meer vertellen hoe het gekomen is, waren er tekenen vooraf geweest? Zo ja, welke dan?

Men raakt al zijn vrijheden kwijt en er komt een avondklok. Iedere keer als u de straat opgaat bent u verplicht om uw legitimatiebewijs bij u te hebben. Politie is plots uitgegroeid tot een sterke macht met ontelbare leden en het leger laat zich ook meerdere malen op openbare plaatsen zien. Zonder ook maar een delict begaan te hebben kunt u opgepakt worden en urenlang uitvoerig verhoord om daarna dagen in een cel door te brengen zonder dat er iemand naar u omkijkt. Omdat uw buurman u niet mag en goede betrekkingen heeft met de politie krijgt u het stempel 'subversief'.
Heeft u pech dan verdwijnt uw lichaam en uw familie zal nooit meer iets van u vernemen. Een goede betrekking zit er alleen maar in als u familie heeft die zelf hoog in het zadel zit en op die manier kan doen en laten wat hij wil en dus u een mooi baantje kan verzorgen. Het nepotisme viert hoogtij en er ontstaat armoede en verpaupering voor hen die niet willen buigen voor de tiran.

Natuurlijk mag u stemmen als het maar wel op de dictator is die op dat moment aan het bewind is of op de door hem aangewezen opvolger. De pers zal zijn vrijheden verliezen en een aantal kranten worden de officiële spreekbuis van de regering. U zult u mond moeten houden en als u er anders over denkt dan kan u dit alleen maar in huiselijke kring uiten. Niet bij de hele familie want er is er altijd wel een die niet te vertrouwen is en met de vijand heult. Ziek zijn is iets wat een probleem zal worden want er is niet genoeg geld om de ziektekosten te betalen. Salaris zal gehalveerd worden omdat de gevestigde macht met aanhang het beter kunnen gebruiken zodat zij braspartijen en orgiën van dat geld kunnen houden. U zult totaal op uzelf aangewezen zijn en keihard moeten werken om het hoofd boven water te houden. Uw rechten worden afgenomen en scholing voor uw kinderen zal een luxe zijn slechts voor een handvol volgelingen en meelopers van de dictator.
U vraagt zich af waarom dit doemscenario? Omdat als wij niet oppassen wel die kant opgaan.

De tekenen die er voor mij op wijzen maken mij bang. Nou ben ik op zich niet zo bang uit gevallen alleen als het zover komt dan is de weg terug moeilijk en lang. Zelfs als er op een moment een nieuwe democratische president komt is het bijna onmogelijk om terug te gaan naar een democratisch bestel omdat er altijd duistere figuren zullen zijn die er meer baat bij hebben om alles te houden zoals het is. Helaas, een president die moet werken met medewerkers die helemaal niet een democratie willen is bijna onmogelijk en zo goed als verdoemd. Ik zou het zo willen stellen: Je vervangt de chauffeur van de auto maar de auto gaat toch de kant op die hij wil.

Wat voor mij persoonlijk ook een vaag teken is, een regering die onze vingerafdrukken en DNA willen opslaan. Dit omdat u, die nog nooit iets slechts gedaan heeft, weleens een misdaad zou kunnen begaan. Dit kan juist in uw nadeel gebruikt worden en op plaatsen 'gevonden' worden bij een misdaad, terwijl u in werkelijkheid nog nooit in de buurt van de plek geweest bent. Geënsceneerd.
Wat ook in mijn ogen als gevaarlijk beschouwd moet worden als de rechterlijke macht door middel van trucs buiten spel gezet kan worden. Rechters moeten buiten de politiek gehouden worden.
Dan is er nog de politie. 'Hij waakt opdat zij kunnen rusten'. Mooie zin maar niet als je eerst daarvoor in je kruis geschopt moet worden en daarna kreunend in je cel kan rusten. Politie moet controle over zichzelf hebben en daar moeten zij ook op uitgezocht worden. Daarom moet men oppassen om teveel macht te geven aan mensen die onder de naam 'Handhaving' arrestaties kunnen verrichten. Dit is levensgevaarlijk want deze mensen zijn daar niet echt op getraind.

Twaalf September zijn er verkiezingen en ik hoop dat men in Nederland goed zal opletten en de juiste keuze zal maken. Let op als er opportunisten opstaan die met mooie praatjes en verkiezingsbeloftes de macht naar zich toe willen trekken. Het zijn mensen die alleen maar uit zijn op macht en geldelijk gewin. Het gevaar is uiteindelijk dat wij met een operetteachtige minister-president komen te zitten en een stelletje jakhalzen die azen op alles wat wij hebben. Je maakt het nu al mee dat sommige personen denken dat zij alles kunnen zeggen en doen en maken mensen voor alles uit wat lelijk en slecht is.

Het kan zijn dat u het volkomen oninteressant vindt wat ik hier schrijf en u denkt misschien mens bemoei je met je eigen zaken. Weet u, dat is nou juist waarom ik deze democratie niet kwijt zou willen. Een ieder kan en mag zeggen en schrijven wat hij of zij wil zonder daarbij van hoger hand op het matje geroepen te worden. Dat heet democratie en daarom als u straks in het stemhokje staat denk er dan om: Het potlood is rood. Verzeker u zelf ervan dat er hier geen 'zachte staatsgreep' van rechts kan komen.

Voor Paraguay waar een 'zachte staatsgreep' is uitgevoerd kan ik maar een ding zeggen:

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE: VENCEREMOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten