vrijdag 20 september 2013

Geld verdienen en dat soort zakenJa ik las het dus echt er was iemand in de zorg (bij Humanitas) die mocht dus 95.000 euro verdienen in 1 maand. dit was de maand Juli. En hij had nog even iemand mee genomen want uitzuigen doe je niet alleen en die kon dus gewoon 35.000 euries declareren. En dat dus in een instelling die zorg verleend aan hulpbehoevenden.
Maar goed laten we die meneer R.N. maar even links liggen zou ik zeggen het is natuurlijk een profiteur van heb ik jou daar maar goed hij vraagt en heeft gekregen. De echte schuldigen zijn natuurlijk die luie donders in de raad van bestuur en de raad van toezicht. Die hebben de zaak eerst uit de hand laten lopen en daarna een graaier aangesteld als interim bestuurder die eventjes een miljoentje in kosten kon wegsnijden ( lintje voor deze man zou ik zeggen) Maar het geeft natuurlijk wel goed aan waar het fout zit in de zorg: incapabele managers die extravagante salarissen willen verdienen en falende raden van bestuur en toezicht (wat zouden die jongens en meisjes kosten)
Laat ze eens verplicht mensen, zoals de politiek altijd mooi zegt, uit het veld in hun bestuur opnemen en veel belangrijker nog de hulpbehoevenden en schop al die falende elite met een harde schop onder hun dikke kont de zorg uit en laat ze maar eens echt gaan werken. Verpleger worden of zo iets een baan die er echt toe doet. Ik ben er van overtuigd als je dat graaiende tuig er uit schopt we veel beter af zijn. Hulpbehoevende en de echte werkers zoals de mensen in het veld de mensen die het echte werk doen weten heel goed wat er beter kan en waar er eventueel op bezuinigd kan worden in mijn opinie kan je dat heel goed aan die mensen overlaten.
Maar goed wat doen we er allemaal aan als onze president heel hard roept dat we anders moeten gaan denken maar dat dan van ons verwacht en het zelf absoluut niet doet. Neem nu meneer van Rey verdacht van Fraude maar staat toch een kieslijst. Ja nu weet ik ook wel dat meneer alleen 'maar' verdacht wordt maar dat schijnt dus geen rede te zijn om hem niet op de kieslijst te zetten. Ik zou zeggen beste van Rey je staat er niet op, mocht blijken dat je niet gefraudeerd hebt ben je weer van harte welkom met vriendelijke groet Mark.
En dan die lacher van een Zalm, ex minister van financiën en nu bank bobo die vind dus dat er teveel regeltjes op de banken afkomen. Nee dat hebben ze ook helemaal niet verdiend hoor Gerrit, de banken zijn zulke fijne jongens die doen geen vlieg kwaad. Ja oké bijna de hele wereld is de kluts kwijt door het geklooi van de banken maar regeltjes accepteren kunnen ze blijkbaar niet dat wordt de heren te veel . Ze zijn nu ook weer bezig om de ABN Amro te verkopen of althans daar wordt over gesproken. Ik denk dan: jeetje Mark laat het een staatsbank zijn geef mensen die een goed plan hebben, voor de economie wat ook nog eens werkgelegenheid schept, een krediet met een lagere aflossingsrente laat deze bank bv investeren in bouw van huizen met een lagere hypotheekrente etc..etc. de winst of een percentage ervan die de bank per jaar maakt kan direct afgelost worden op de staatsschuld. Zo snijd het mes volgens mij aan 2 kanten.
Als laatste wil ik nog even stil staan bij 9/11 (11 september) dat was dit jaar de “verjaardag” van de bloedige coup in Chili. De dag waarop President Salvador Allende zich zelf van het leven beroofde omdat hij zich niet wilde overgeven aan de bloeddorstige Augusto Pinochet. Dit alles natuurlijk onder leiding van ons aller C.I.A. en minister van buitenlandse zaken van de USA Henry Kissinger. Als er iemand gewoon een kogel door zijn hoofd verdiend is dat deze man. Verantwoordelijk voor de dood van tienduizenden Latijns Amerikanen. Ja het klinkt hard een kogel door zijn hoofd en misschien is dat inderdaad ook wel iets te veel van het goede en zou deze man gewoon maanden gemarteld moeten worden zodat hij ook zou voelen wat hij duizenden Latijns Amerikanen heeft aangedaan. Noem een land op in Zuid Amerika en hij is in dat land indirect verantwoordelijk voor de dood van duizenden. De coup in Chili was op 11 september precies 40 jaar geleden. Wat mij erg dwars zit is dat de zogenaamde vechters van de vrede en gelijkheid en democratie zoals de USA en in dit geval de UK, gewoon asiel hebben verleend aan een brute dictator als Pinochet en er voor gezorgd hebben dat hij een rustig leven heeft kunnen Lijden na de coup en een rustige dood heeft kunnen sterven zelfs een begrafenis met militair vertoon heeft gekregen in Chili nog wel. Gelukkig weet zijn familie wel waar hij begraven ligt want duizenden verdwenen personen in Argentinië, Chili, Venezuela, Colombia, Paraguay, Uruguay, Peru daarvan weten nog steeds de familie leden niet waar ze begaven zijn.
Viva Salvador Allende, Viva Zuid amerika, que Viva el Mundo!!

Appeltjeeitje1

Alles wat mijn gasten schrijven heb ik verder niets over te zeggen dus: discussiëren? Met de schrijver van het stuk graag. Anaïs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten