vrijdag 11 mei 2012

"Salonsocialisten"


Mensen zijn er in alle vormen, maten, kleuren, rassen en geloven. Er zijn mensen die hebben een grote mond en staan altijd vooraan, de schreeuwers voor het gemak, zij weten precies hoe het hoort. Ventileren hun mening overal te pas en nog meer te onpas en maken de mensen die het moeten aanhoren zo wanhopig dat die zich voornemen: als zij ooit in een dictatuur zouden wonen dit de eerste persoon zou zijn die gemarteld werd. De mensen die aan martelen denken zijn over het algemeen zeer vreedzame mensen die nog geen vlieg kwaad zouden doen.
Als zij ( de schreeuwers) de macht in het land zouden hebben, nou dan ging het allemaal anders. Ja zij weten hoe ze de maatschappij in al zijn gebreken moeten aanpakken. Hervormingen hier en hervormingen daar, die mag meedoen en die niet. Ze weten ook altijd feilloos mensen te fileren waar ze het niet mee eens zijn. Ze nemen stelling en zijn bereid die te verdedigen te vuur en te zwaard. Zolang het maar koudvuur is en een plastic kinderzwaard van de plaatselijke speelgoedwinkel. Voorop gaan ze in de strijd tegen de tiran, die vaak helaas door hen zelf gekozen is. Wij zullen, wij gaan, weg met, op de barricaden, zijn de grote woorden die zij vaak in hun al te grote mond nemen.
“Als ik in de tweede wereldoorlog geleefd had nou ik had die Duitsers wel even, ik had 10 nee 100 nee 1000 onderduikers genomen en verzorgd”. Ja zij liepen voorop in de ban de bom demonstratie vertelden ze jaren later, wat ze enkel vergaten te vertellen was dat ze toevallig naar de winkelstraat gingen en plots achter zich een stoet van mensen zagen die een betoging hielden. Dat zij niet daadwerkelijk er aan meededen doet niet ter zake, nee ZIJ waren erbij! Ha de rellen tegen Beatrix, de anti- Vietnam demonstratie, de krakers, Provo's en de vakbondsactivisten overal waren ze bij. Als je ze hoort praten zou je bijna denken dat ze de dood van Willem de Zwijger ook nog van dichtbij hebben mee gemaakt. Denk dat het zelfs voor deze mensen een straat te ver is om dat te beweren omdat ze weten dat het tegendeel bewezen kan worden. 'Salonsocialist' noem ik ze echt iets doen of veranderen door daadwerkelijk actie te ondernemen: vergeet het maar.

Er zijn ook anderen die niet zo een grote mond hebben of toch ook wel, maar die ergens voor staan of voor opkomen. Zo ken ik iemand die de aanhangers van de PVV oprecht probeert te bestrijden. Soms is hij moe maar hij gaat toch door met de strijd. En wat dacht u van iemand die in de politiek zit, een oprecht mens die mee geholpen heeft om een fysiotherapie ruimte in een school voor lichamelijk en geestelijk gehandicapten waar te maken of Bevrijdingsjaar die zich inzet om ervoor te vechten dat op #12 September een beter kabinet komt waar rekening zal worden gehouden met mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. Zij spannen zich in voor u en mij en voor een betere maatschappij.

Zo ook de mensen die een boek geschreven hebben waarvan een gedeelte aan de voedselbank ten goede komt. Het E-boek gaat €9,95 kosten en €5 is daarvan voor de voedsel-bank.
De werkingskosten om voedsel in te zamelen bedragen 0,09€/kilogram. Per verkocht E-book betekent dat dus 55 kilogram voedsel. Zij redeneren dat ze met een verkoop van 1818 E-boeken dus niet minder dan 100.000kg voedsel kunnen inzamelen. Dat zou toch prachtig zijn!
Dan ook nog die twee jongens van de radio met hun hiphop programma. Menige kakker kijkt op ze neer omdat ze niet tot hun ' Peergroup' behoren en menig oud dametje op straat klemt haar tasje met haar net gepinde AOW wat steviger tegen zich aan, angstig dat zij haar beroven. Deze jongens willen juist iets doen voor dat oude dametje en stellen hun zendtijd in het teken van een politieke uitzending zodat mensen weten wat er te kiezen valt.

Dit noem ik 'mijn helden' mensen die zich inzetten voor een betere maatschappij en toekomst van anderen. Zij zijn geen 'salonsocialist' maar staan op de barricaden.
Nu wilt u natuurlijk ook iets doen en roept dat zo vaak maar u weet niet wat! Nou ik wel! Wees geen 'salonsocialist' maar koop het boek van 'Oepsieland' met drie prachtige verhalen die ontroerend en hartverwarmend zijn. De voedsel-bank vaart er wel bij en ik heb er gelijk enorm veel helden bij.

Dus bestel vandaag nog
Het Eboek kan je bestellen via Pumbo.nl en via de website van Oepsieland
waar een rechtstreekse link staat
http://www.oepsieland.com

1 opmerking:

  1. Vanavond was ik boos, heel boos.... Maar jij was prachtig! Tijd om bij te praten, kortom...

    BeantwoordenVerwijderen