zondag 1 april 2012

Geef ons heden ons dagelijks brood

Het is al snel Pasen en de Mattheüs Passion kan weer uit de kast gehaald worden. Nog even en alle goede gelovigen zitten bij elkaar in de kerk. De een nog mooier en degelijker uitgedost dan de ander.Daar aanbidden zij het grote wonder van de zelfopoffering voor een ander, doen keurig een duit in de kerkzak en men kan zich voor de rest van het jaar tot Kerst weer een goede gelovige noemen.
De rol van de heilige Thomas is dit jaar toebedeeld aan het klootjesvolk wat machteloos is en toe moet kijken hoe de Nederlandse drie-eenheid in het Catshuis bezig zijn om te kijken in hoeverre zij het volk nog gaan uitkleden.

Onze drie-eenheid die bestaat uit een minister-president die in P&C pakken met een Specsaver bril op loopt te lachen alsof hij zelf de 'blijde boodschap' is. Een pure belediging voor een volk waar een hoop mensen het heel erg moeilijk hebben en hun best moeten doen om het hoofd boven water te houden. Misschien is het zo in de kringen waar hij verkeerd dat kinderen van hun ouders erven maar bij een gemiddelde familie in Amsterdam west of de Schilderswijk in Den Haag, zullen de kinderen hun ouders moeten gaan onderhouden. Een aanfluiting voor een land wat uiteindelijk niet de armste van de wereld is en waarvan die zelfde minister- president nog kort geleden heeft gezegd dat hij gelovig is.

De volgende is onze nep blonde schijnheilige, doet zich voor als redder des volks in de hoop dat Henk en Ingrid weer op hem zullen stemmen. De man van de gulden! Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom hij die gulden zo graag terug wil? De van oorsprong niet eens Nederlandse munt maar afkomstig uit Florence: de fiorino d' oro. Ben er achter gekomen. Nederland geeft ter herdenking aan 400 jaar handelsbetrekkingen met Turkije een 5 euromunt uit en de eerste munt zal geslagen worden door Melek Usta, directeur van Colourful People.Dit is in zijn bekrompen, xenofobe mening niet mogelijk en hij heeft van alles geprobeerd om dit te saboteren. Vandaar dat hij de gulden weer terug wilde.

Dan komen wij aan bij onze Christelijke minister. De joviale, gelovige, keurig nette man en wie zou daar nou van kunnen geloven dat hij de hulpzoekende of sociaal zwakkeren zou willen, of ook maar kunnen, uitbuiten.Hij is een geest, iemand die totaal onzichtbaar gemaakt wordt door die andere twee. Wel een gevaarlijke geest want samen met zijn partijbroeder, werkt hij mee aan een land waar kinderen onveilig zijn. Nee, hier is het niet laat de kinderen tot mij komen maar hier is het: oprotten en wel zo snel mogelijk.Hoe triest dat de geest samenwerkt met Judas.. Kan voor al die Christelijke mensen die niet inzien hetgeen hier gebeurd helemaal tegen hun God, geloof en bijbel indruist zeggen: verander uw gebed.
Heb hier een nieuwe versie die volgens mij beter bij het CDA past dan het aloude 'Onze Vader".

Onze vader die in het Catshuis zijt
Uw naam is bekend,
uw begroting komen
Geerts wil geschiedde in het CDA
zoals in de tweede kamer
Geef ons heden ons dagelijks brood
ook al betekent het een ander zijn dood
ontwikkelingshulp minimaal
en lijdt ons naar het kapitaal
en verlos ons van de roden

Amen

O ja voor de mensen die denken dat ik ooit in dit kabinet zou kunnen gaan geloven zeg ik; Op joodse Hemelvaartsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten